Press "Enter" to skip to content
- Wprowadzenie zróżnicowanych stawek podatku akcyzowego, których wysokość jest uzależniona od wielkości zakładu.
- Współtworzenie Europejskiego Stowarzyszenia Niezależnych Browarów Regionalnych.
- HACCP- koordynacja i wprowadzenie systemu w browarach.
- Stworzenie korporacji -ERA- obniżająca koszty połączeń dla członków Stowarzyszenia.
- Współtworzenie Rady Gospodarki Żywnościowej przy Ministerstwie Rolnictwa.
- Współpraca z polską organizacją konsumencką Bractwo Piwne.
- Współpraca ze Związkiem Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego reprezentującym duże browary.
- Szkolenia technologów w zakresie podnoszenia jakości piw.
- Wprowadzenie wspólnej butelki -0,5 litra- typ Amber.
- Nawiązanie współpracy z EBCU – europejska organizacja konsumentów piwa.
- Uczestnictwo w Festiwalach Piw w: Łodzi, Norymberdze, Berlinie, Pietronkach.
- Promocja piw uwarzonych w browarach- członkach Stowarzyszenia na różnorodnych imprezach krajowych i zagranicznych.
- Objęcie patronatu nad spotkaniami browarników.
- Patronat nad otwarciem działu piwowarstwa w Muzeum Rolnictwa w Szreniawie.
- Objęcie patronatu nad uroczystościami związanymi z wejściem Polski w struktury UE.
- Współpraca z kongregacją przemysłowo-handlową Ogólnopolska Izba Gospodarcza.
- Współpraca z Krajową Izbą Gospodarczą Przemysł Rozlewniczy w Warszawie.
- Prace nad wprowadzeniem jednolitego europejskiego systemu zróżnicowanych stawek podatku akcyzowego dla małych i średnich browarów oraz jednolitej stawki bazowej tego podatku we wszystkich państwach UE.
- Piwo Regionalne