Press "Enter" to skip to content

Osiągnięcia

  • Wprowadzenie zróżnicowanych stawek podatku akcyzowego, których wysokość jest uzależniona od wielkości zakładu.
  • Współtworzenie Europejskiego Stowarzyszenia Niezależnych Browarów Regionalnych.
  • HACCP- koordynacja i wprowadzenie systemu w browarach.
  • Stworzenie korporacji -ERA- obniżająca koszty połączeń dla członków Stowarzyszenia.
  • Współtworzenie Rady Gospodarki Żywnościowej przy Ministerstwie Rolnictwa.
  • Współpraca z polską organizacją konsumencką Bractwo Piwne.
  • Współpraca ze Związkiem Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego reprezentującym duże browary.
  • Szkolenia technologów w zakresie podnoszenia jakości piw.
  • Wprowadzenie wspólnej butelki -0,5 litra- typ Amber.
  • Nawiązanie współpracy z EBCU – europejska organizacja konsumentów piwa.
  • Uczestnictwo w Festiwalach Piw w: Łodzi, Norymberdze, Berlinie, Pietronkach.
  • Promocja piw uwarzonych w browarach- członkach Stowarzyszenia na różnorodnych imprezach krajowych i zagranicznych.
  • Objęcie patronatu nad spotkaniami browarników.
  • Patronat nad otwarciem działu piwowarstwa w Muzeum Rolnictwa w Szreniawie.
  • Objęcie patronatu nad uroczystościami związanymi z wejściem Polski w struktury UE.
  • Współpraca z kongregacją przemysłowo-handlową Ogólnopolska Izba Gospodarcza.
  • Współpraca z Krajową Izbą Gospodarczą Przemysł Rozlewniczy w Warszawie.
  • Prace nad wprowadzeniem jednolitego europejskiego systemu zróżnicowanych stawek podatku akcyzowego dla małych i średnich browarów oraz jednolitej stawki bazowej tego podatku we wszystkich państwach UE.
  • Piwo Regionalne